Loading...

A divat raszta 2018 hajnalán

alányírt dreadlock haj

Értsd ezt úgy, hogy nem (az egyre csökkenő számú) rasztafari dreadlockok által mindenki mást bélyegző divat rasztáról van szó. Ebben a Jamaika fan körben már annyira kevesen vannak, hogy a divat raszta nem negatív jelző, hanem egyszerűen csak a fő érdeklődési vonalat képviseli. Ebben az írásban is tehát így értendő a dolog.

Először is tekintsük meg a nyugati világ divat frizuráját, jelen pillanatban nem fognak meglepni az alábbi képek.

divatos hajviselet raszta előtt divat haj rasta előtt

A raszta divat ugyebár nem különálló életet él, hanem a társadalom része, így annak divat frizurái meghatározzák. Jelen divat elődje pár évvel ezelőtt kezdődött, amikor az úgymond „Hitler Jugend” frizura jött ismételten divatba (persze náci háttér nélkül, de azért viccesek a nemzetközi divat történelmi ismeretei).

hitlerjugend haj a raszta előtt

Természetesen a haj viselői rájöttek, hogy nem is olyan rossz a hosszabb és hosszabb haj viselése, így eltolódott egyfajta szamuráj copf felé a haj viselete.

alányírt haj dreadlock előttalányírt haj rasta előtt

Ez pedig már lehetővé teszi a teljes kiteljesedést, a rasztává válást. Itt tartunk tehát jelenleg, hogy egyetlen lépés választja el a divatos frizurát a rasztától. Azaz így nagyon közel áll mindenki ahhoz, hogy pozitív irányba átbillenjen a fejében valami, és Ő is rasztává váljon.

alányírt rasta hajalányírt dreadlock hajalányírt dreadlock

Nincs tehát akkora távolság már a rasztává válás, a raszták közösségi megítélése között, mint amikor a 60-70-80-as években a sima haj copfba kötése miatt a rendőrség automatikusan bevitte a hím nemű egyedeket. Ugye mi ennek csak örülni tudunk. Nem csak a hosszú haj elfogadott, de divat is, és ezzel együtt a raszta is azzá vélik szépen lassan.

Te jelenleg hogy állsz ezzel a folyamattal?

Raszta haj javítás, raszta haj készítés, raszta haj hosszabbítás

csatlakozz Facebookon a rasta.hu-huz

Facebook Comments
%d blogger ezt szereti: