Loading...

Tudok egy raszta készítőt számodra – hangzik el

Tudok egy raszta készítőt számodra – hangzik el

Sajnos ez a „tudok egy raszta készítőt számodra” ajánlás hiába jön jó szívvel … legtöbbször rosszul szokott elsülni. Értem úgy, hogy aki ajánlja a raszta készítőt, nem biztos, hogy tudja is hogy milyen minőségben készít az a személy dreadlockot. Sokan azt hiszik, hogy ha valakinek rastája van, akkor az tudja is csinálni másoknak. Ez pont olyan, mint hogyha azt hinnénk, hogy ha valakin van egy jó tetoválás, akkor ő egyből egy jó tetováló művész. Remélem érted a logikai deficitet a két dolog között. Csak mert valakinek rastája van, vagy rasztát csináltatott magának, nem fog tudni másnak ugyanolyan szép dreadlock hajat csinálni.

Emiatt a remélhetőleg nem éppen fejbe vágó új információ miatt, ami az előbb elhangzott kerüljük a „csak ajánlás alapján” történő raszta készítő választást. Menjünk biztosra, kérjünk be referencia fotókat, esetleg videókat a magát raszta készítőnek valló személytől. Kérdezzük meg, a volt ügyfeleit ennek a készítőnek, hogy milyen munkát végez. Ajánlják-e? Ne járjunk pórul! Egy utánajárás semmiből nem tart, saját érdekünkben tesszük.

Válasz a raszta viselésre, ne gondold túl a dreadlockot.

Legkönnyebb onnan kiindulni, hogy akinek honlapja is van az minden bizonnyal elég nagy számban csinált már rasztát, emiatt nagyon rossz nem lehet. A következő kategória akinek valami közösségi média oldala van minimum. Majd végül legalább pár fotója legyen azokról a rasztákról, amiket ő készített. Ez utóbbi sem érhető el az állítólagos raszta készítő mestertől,  akkor inkább kerüljük! Mert nagy valószínűséggel vagy nem is szeretné bemutatni a referenciáit mert ő is úgy gondolja hogy az nem fogja vinni jó hírét. Vagy csak egyszerűen egyáltalán nem csinált még rastat és azért nincsen referencia anyaga.

Remélem ezzel a cikkel kellően megijesztettem akit kellett, és ezután kicsit jobban utána jár, hogy ki az aki professzionálisan megcsinálja a haját vagy örökre elrontja. Ne bízzátok magatokat a véletlenre, járjatok utána légyszíves a dolgoknak!

Facebook Comments