Loading...

Az afrofonás nem raszta készítés

Az afrofonás nem raszta készítés

Sajnos páran, a Google keresések során hibás kulcsszavakat használnak. Ezt nem róhatjuk fel nekik, mivel most találkoznak először ezzel a témával. A rasta hajjal. Az afrofonás a hajszálak összefonása, sorbarendezetten. A tipikusan kisgyerekek által is használt kézmozdulatokkal egymás után tesszük a csoportosan összefogott hajszálakat. Tehát végül is csak az egymásra hajtogatott hajtincsekről van szó ebben az esetben. Nincsen benne úgymond szándékos kócolás azaz rombolás mint a dreadlocknál. Egyszerűen a fonás végén gumival – vagy bármivel – egyben tartják pár napig a hajat, egyesek pár hétig, ami már nem néz ki túlságosan esztétikusan. Minden ilyen módon készített hajat fonásnak hívunk, egyesek az afrofonás szót használják a sok kicsi tincsre. Mert ugyebár a régi magyar hagyományok szerinti hajfonás is a fonás kategóriába tartozik.

Ezzel szemben a raszta készítés mint helyes megfogalmazás, ami a fentiek alapján raszta fonás szót teljes mértékben értelmetlenné teszi. Itt is tincsekbe van szedve a haj, viszont nem egymásra helyezett mozdulatok hanem össze kócolás olyan módja, amit szétbontani elméletileg nem lehet, és ez az ami kiadja a tincseket. Ez úgymond végleges megoldás, tehát hogy egy hajat így egyszer elkészítenek, azt már nem fogja túl sok fésű kiegyenesíteni. Azaz a dreadlock egy végleges állapota a hajnak.

Összefoglalva az afrofonás egy ideiglenes tincsekbe szeparálás, míg a raszta haj egy végleges tincsekbe horgolt állapot. 

A raszta készítés dreadlock horgolás.

Bár sokak nagyon ügyesen a raszta kipróbálásra előtt még egy afrofonással a próbálkoznak. Megnézik hogy tetszik nekik a csombókokba rendezett haj, ami még visszafordítható. A környezetük hogyan reagál erre a haj viseletre és ezt követően döntenek a raszta mellett. Ügyes a módszer, tudom ajánlani minden hezitáló számára.

Facebook Comments