Loading...

A raszta mester fájdalmai

A raszta mester fájdalmai

Nem is gondolná az ember, hogy miket kell kiállni a rasztázás során mind a két félnek. Órákon keresztül fájdalmas műveletet végeznek, de ez mind a kettőnknél máshogy jelentkezik ez. Természetes hogy az alanynak fáj a fejbőre, hiszen a haját húzzák órákon keresztül ameddig a raszta készül. 

Viszont sokan nem tudják, hogy a rasta készítőknek is okozhat sérülést ez a fajta művelet. 

Az egyik szemmel látható probléma nem más, mint az állás vagy a folyamatos görbülő háttal történő munkavégzés. Ez idővel a hátat és a lábat is kikezdi, mint sok hasonló álló munka.

Kicsit fájdalmas, de a technikai mozdulatok adottak.

Viszont a kevésbé látható fájdalom az maga a horgolótű használata. Mivel végig azzal a kis hegyes tárggyal kell, hogy dolgozzon a készítő aki a dreadlockon annyit ügyködik, így akarva-akaratlanul megesik. hogy a bőr alá fut a kis kampós horgolótű vége. Ez egy-egy alkalommal természetesen elviselhető, viszont napi szinten több órán keresztül kevesen bírják végig csinálni ezt. Pont ezért is van az, hogy kevés a rasta készítő országunkban is, és a tapasztaltakat még nehezebb megtalálni – hiszen ki kívánna ilyeneket éveken keresztül magának. 

Facebook Comments