Loading...

Raszta haj horgolása

raszta haj horgolás

Van aki ezt úgy is nevezi, hogy  raszta javítás, raszta rendbetétele. Igazából a lényeg ugyan az, hogy a kiálló hajszálakat eltüntessük. Mivel minél inkább egyben van a rasta haj, annál szebben kirajzolódik a széle, vastagsága, állapota egyértelműen szebb hatást kelt.

Raszta wax

A gyorsabb és fájdalom mentesebb megoldás a raszta wax használata. Ez egyszerűen annyit jelent, hogy megvesszük a tégely kenceficét, és rákenjük a rasta tincseikre a csomagoláson olvasható leírás szerint. Várunk pár napot, és össze is állította a hajunkat, úgymond össze ragasztja. Hátránya, hogy ragadós, csucsogós lesz tőle a fejünk. Hát igen, ne lepődjön meg az ilyenen az, aki ragasztót ken a fejére.

Raszta horgolás

Na, ez az a módszer, mely jóval nagyobb közkedveltséget élvez hazánkban. A lényege, hogy egy horgoló tű segítségével a kiálló hajszálakat eltűntetjük a raszta tincsről. Ez egy türelem játék, mert cm-enként végig kell menni a tincseken, és behúzni a kiálló hajszálakat egy kicsike fejű horgoló tűvel.

Ha lehet ne keverjük össze a sapka horgolással.

Egyszerű a lépéssorozat

  1. Átszúrjuk a tincs közepén a horgolótűt
  2. Rátekerjük a végére a környéken lévő hajszálakat
  3. Kihúzzuk a horgolót űt a tincsből úgy, hogy a hajszálakat ezzel belehúzzuk a tincs belsejébe
  4. Addig folytatjuk az 1-3 lépést, ameddig a kiálló hajszálak el nem tűnnek.
  5. Olyan 5-10 mm-t csúszunk a tincsen fentebb, és előlröl kezdjük az 1-4 lépéseket.

Rontani nem könnyű a dologgal, legrosszabb esetben is pár behorgolt hajszál bent marad a rasta tincsben. Tehát nyugodtan ki lehet próbálni a raszta javítását. Ha összejön, akkor mindenképpen szebb rastával fogjuk élni mindennapjainkat.

csatlakozz Facebookon a rasta.hu-huz
Facebook Comments