Loading...

A rasztáért meg kell szenvedni

A rasztáért meg kell szenvedni

Igen sokszor hangzik el a nem is olyan különös kérdés, hogy fáj-e a raszta készíttetés. Nem szeretném a válasszal túl sokáig húzni az időt, szóval kerek perec elárulom Neked, hogy igen.

A másik kérdés amit a következő cikkben olvashatsz, ha megfogják a tincsed fáj-e.

Mi is fáj pontosan a raszta horgolásakor?

Konkrétan az fáj, hogy a horgoló tűnek a kampójába bele akad a hajszál, mely ugyebár közvetlen összeköttetésben van a fejbőröddel. Az pedig erőteljesen kellemetlen érzés, hogyha egy hajszáladat meghúzzák. Nem kiszakítják, csak meghúzzák. És ezt perceken át végzik a fejbőrödtől 2 cm-re, másodperceken belül több hajszállal is. Bár, amint összeállt a raszta ezen a részen, távolodik a folyamat a fejbőrtől. Így a fájdalom is gyengébb lesz. De még is, igazán kellemetlen ez a folyamat, tincsenként akár csak 1-2 percig is.

Mit lehet ez ellen tenni?

Az pedig, hogy mennyire fáj, az az egyéni fájdalomtűrő képességtől függ. Mindenesetre a legjobb, ha fel készülsz, mint páciens a legrosszabbra. Azaz a lehető leg strapabíróbb állapotba hozod magad.

  • Nem éhesen,
  • nem fáradtan,
  • nem másnaposan és nyűgösen

ülsz be a horgoló tűk elé. Ez mind a páciensen múlik, hogy mennyire készül fel lelkileg, fizikailag és stratégiailag a rasztázás hosszadalmas és fájdalmas folyamatára.

Másrészről viszont a raszta mester is tud tenni pár kiváló lépést a kisebb fájdalom érdekében. Az alábbi megoldásokat jelentheti.

  • Kompromisszumot köt előzetesen a hamarosan rasta viselővé válóval, hogy mi legyen a fájdalom határa.
  • Előre szól,mikor jön fájdalmas rész.
  • Siet letudni a fájdalmas területeket. Azt a részt próbálja mihamarabb abba hagyni.
  • Lehet két fájdalmas rész között ugrálni, a fej különböző részein, és így egy-egy területet pihenni hagyni.
csatlakozz Facebookon a rasta.hu-huz
Facebook Comments