Loading...

Raszta haj késztése otthon

Raszta haj késztése otthon

Sajnos a cikk címe átverős. Nem azért, mert a cikk nem az otthoni késztésről szól. Hanem mert a legtöbben azt hiszik, hogy lehet otthon rasztát készíteni. A fizikai és eszközi határai természetesen meg vannak a hétköznapokban. De a technikai mozdulatok csak azok számára adottak, akik vagy nagyon tehetséges kézügyességgel születtek az ilyen pöszmötölős munkaterületekre nézve is, vagy már sok száz órányi munkatapasztalat van a csuklójukban a raszta késztés területén.

Pontosan ugyan úgy kell ezt elképzelni, minthogy látunk egy műugrót az olimpián, akár még 1-2 cikket el is olvasunk a műugrásról … de ez nem tesz minket azonnal világbajnok olimpikonná, sőt még egy amatőrtől elvárható szabályos(abb) szaltót sem fogunk tudni megcsinálni másnaptól.

Mint bárhol máshol is, a raszta készítésénél, akár más területeken is, a gyakorlás teszi a mestert. Viszont egy haj megcsinálása egyszer lehetséges. Ebből következően senki sem akar egy kezdő tetováló gyakorlótáblája lenni, senki sem akar egy kezdő rasztázó bábúja lenni. Mert ha elrontja – és sajnos nagy valószínűséggel el is fogja rontani tudtán kívül – akkor a több évig növesztett haj mehet a kukába.

Alapos odafigyelés, megfelelő személyhez kell ezzel fordulni.

Ne vegyük hát ilyen könnyelműen a raszta haj késztését házilag. Legyünk körültekintőek, alaposak, és vigyázzunk értékeinkre, főleg ha a fejünkhöz van nőve az!

Facebook Comments