Loading...

A raszta haj lenövése

A raszta haj lenövése

Ahogy sejthettük, a dreadlock esetében sem tart semmi jó örökké. Bármilyen alaposan is csinálták meg a rasztánkat, bárhogy is horgolta meg azt bárki, eljön az a pillanat, amikor a hajszálak növekedése miatt lenőnek a tincsek.

Nem kell megijedni, mert ez a probléma orvosolható.

Lenövésnek nem mellékesen azt hívjuk, amikor a raszta tincsek fejbőr felöli részénél annyira sokat nő a haj, azaz annyi normál hajszál lesz, ami már látszódik külső szemmel, akár laikusok számára is feltűnő. Ez egyértelműen az esztétikai megjelenés rovására megy.

Azt viszont tudtad-e, hogy ezek a lenövési problémák a tincsek hosszú távú életkorát is meghatározzák? Amennyiben huzamosabb ideig nem kerül kijavításra ez a lenövés, úgy ezeknél a „normál hajszálakból álló” raszta tincs területeknél elgyengülhet, elvékonyodhat a tincs. Hosszú távon pedig itt tud elszakadni, vagy leginkább itt kezdenek el kikandikálni a hajszálak. A javítás pedig nagyon nehéz az ilyen régióknál, ha nem profi szakértőhöz fordulsz. Hiszen a normál hajba behorgolt hajszálak nem fognak megfelelő módon megtapadni. Így tehát pár nap múlva a bármilyen alaposan behorgolt hajszálak újból ki csúszhatnak.

Ezekre a lenövési problémákra alábbi módszerek ismertek:

  1. Olyan raszta wax használata, mely kifejezetten a tövek összeállítására lettek kitalálva.
  2. A tincsek önmagukon átforgatása.
  3. A hajszálak horgolása a fejtőnél, ameddig minden hajszál nem tartozik egyértelműen egy tincshez.

Tehát tessék a tövét a raszta tincseknek felügyelni és kezelni valamilyen módon.

csatlakozz Facebookon a rasta.hu-huz
Facebook Comments