Loading...

A természetes raszta tulajdonságai

A természetes raszta tulajdonságai
Raszta készítés 2 kicsi

Azt magyarázni sem kell, hogy azért a világ nem fordult ki teljesen önmagából. Csak mert arányaiban sokkal több az ápolt raszta, akik amúgy is készítették a dradlockjukat. Még korunkban is vannak különcök, akik nem törődnek a kinézetükkel és annak társadalmi létükre való hatásával, így bevállalják poénból, spórolásból vagy informálatlanságból, hogy nekik majd természetesen fog összeállni a rasztájuk.

Lentebb látható is lesz egy videó, ami körbe mutatja, hogy a harmadik hónapban, azaz közel 90 nap után hogyan is néz ki a természetes raszta. Nem mondhatjuk, hogy kivételesen rossz vagy jó a természetes módszeren belül a tárgyalt alanyunk haja. Teljesen azt a szintet hozza, amit elvárhatunk ennyi idő után az érintetlen hajtól.

Megeshet, hogy nem olyan a hajad mint szeretnéd.

Ahogy az adott pillanatképnél áll a haj:

  • Megkezdődött a tincsekbe rendeződés, bár csak enyhén, ezek a hajszálak még nagyon könnyen kiszakadhatnak a tincs helyett inkább csak csoportoknak nevezett gócpontokból, és átcsoportosulhatnak máshova.
  • Megkezdődött a hajszálak hosszában történő elcsúszása, azaz cikk-cakkos lett a tincsek némelyiket. Ezt hívjuk hurkosodásnak.
  • A haj egy része zsírosan összetapadt kinézetű. Ha mossák a dreadlockot, ha nem, akkor is ezt a hatást kelti, hiszen a zsíros hajhoz hasonlóan csoportosodnak a hajszálak.
  • Összekötve nehezen kivehető, hogy kócos hajról van-e szó, vagy kezdetleges rasztáról.
  • A tincsek mérete teljesen random, azok kis eséllyel lesznek egyforma vastagságúak és hosszúságúak.

Akinek ez tetszik, hát rajta, csak az időt kell kivárni, semmi egyéb „befektetésébe” nem kerül. Viszont aki már ebbe a csapdába esett, és szeretné haját rendbe tetetni, arra is van lehetőség. Nincs raszta, ami ne lehetne javítható, ha megfelelő szakemberhez fordulunk, és nem Rozikát kérjük meg a kocsmapult mögött (mart tavaly karácsonyra sikerült neki horgolnia egy asztal terítőt a nagynénijének).

Minden csak választás kérdése kell, hogy legyen, nem pedig kényszer. Ha ilyet akarsz, legyél ilyen, ha nem akarsz ilyet, akkor pedig tegyél ellene, keress fel egy raszta mestert!

csatlakozz Facebookon a rasta.hu-huz
Facebook Comments