Loading...

Rasztaszalon és rasztahaj

Rasztaszalon és rasztahaj 02

A rasztaszalonok arra épülnek és azért hozták létre őket, hogy itt a rasztahajat tudják elkészíteni vagy javítani. Megkell jegyezni, hogy a szalonok többsége magyarországon, nem éppen tartozik a gyakoriságba, vagyis nincs olyan sok szalon mint amennyire lassan kezd ismertté válni a haj, mégis több van mint amennyire gondolnánk. Miért fontos az, hogy ilyen szalonok létrejöjjenek és fennmaradjanak? Illetve a Rasztahaj miért fontos, hogy szalonba készüljön? A cikkből azonnal ki is fog derülni.

Rasztaszalon és rasztahaj 01

Nos ezek a rasta szalonok azért fontosak, mivel egy egyszerű fodrász szalonban, nem fognak a dredlock haj láttán semmit sem kezdeni vele, maximum levágni ha egy adott személy már nem szertné többet ezt a fején hordani. Viszont ezek a bizonyos raszta szalonok pontosan a dread-re lettek szakosodva, ahol bármilyen problémát megoldanak és persze készítik őket. Szebbnél szebb munkákat lehet látni a referencia képeik között, ami arra toborozza az embereket, hogy ők is octopusok legyenek (ejtsd: oktopusz, ez egy polip fajta, s innen az elnevezés, ugyanis csápjai vannak ami nálunk tincseknek minősíthető). Hát nem érdekes? De vissza térve ezekre a képekre, az ott látott alkotásokból sok mindent letudunk szűrni, hogy mennyire is végzik jól a dolgukat a rasztázók. Viszont, miért is fontos az, hogy a rastahaj az rasztaszalonban készüljön?

Rasztaszalon és rasztahaj 02

Azért nagyon fontos, mint ahogy már említettem is, hogy itt biztosan azt kapod amit kérsz mivel ezek a szalonok az egyszerű fodrásszalonoktól eltérően csak a dread-re vannak szakosodva. Ők készítik a legjobb és legszebb hajkoronát. Ha mégsem szalonban készítteted el, nagyobb az esélye annak, hogy nem lesz sem szép, sem tartós és minőséges, esetleg csak ideiglenesen, ami azért jóval kevesebb időt jelent, mint amennyi alkalommal a szalonokba vissza szoktak járni javíttatni. Ha pedig saját magadnak készíted el, az talán az egyik legrosszabb opciók közé sorolhatók, mivel hátulról nem igazán látod azt, amit amúgy csinálsz. Természetesen dolgozhat az ember hat tükörből is, viszont az megint csak nehéz és nem igazán változtat semmin. Inkább menjünk el szalonba, ahol szépen és minőségesen dolgoznak. Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnátok még ehhez hasonló témákról, akkor maradjatok velünk és hamarosan érkezünk további írásokkal, csak nektek!

Facebook Comments