Loading...

Saját dreadlock gyors rendbetevése 4 lépésben

Saját dreadlock gyors rendbetevése 4 lépésben

1. Különítsd el a tincseket egymástól

Ezt értsd úgy, hogy ne legyenek összenőve a tincsek tövei, vagyis inkább legyen egyértelmű, a fejbőr melyik területe tartozik melyik tincshez. Lesz olyan, amikor nem elég csak a tincseket ellentétes irányba széttépned, hanem ollót is, esetleg segítő kezeket kell majd igénybe venned. Sajnos ezt minden képen meg kell tenned, jobb lesz, ha mihamarabb hozzá kezdesz. Minél tovább vársz, annál jobban össze fognak állni a tincsek, és nehezen tudok majd őket szét választani.

A megjelenés nagyon fontos.

2. Tedd rendbe a tincsek tövét

A tincsek töve, azaz ami a fejed közvetlen környezetében található, nagyon nagymértékben határozza meg kinézetedet. Épp ezért úgy is mondhatnánk, hogy fontosabb a tövénél rendben levő dreadlock frizura, mint a tincsek végénél (a fejedtől legtávolabbi ponton) karban tartott végek.
Próbáld meg rendbe tenni a tincsek tövét.

3. Tüntesd el a front vonaladat

A hajad határán levő tincsek kiálló hajszálai felelősek leginkább azért, hogy bugyután vagy épp ellenkezőleg, igazán igényesen nézz ki raszta séróddal. Tehát az úgynevezett front vonalon meghorgolt 5-8 tincs tövének rendbe tételével hatalmas változást tudsz elérni megjelenéseden.
Ez mindössze 2-5 percet vesz igénybe, és pont a tükörből is látni ezeket a hajszálakat, azaz tapasztalatlan kezek is vissza tudják horgolni.

4. Kösd újra a rastád

Sajnos sokszor elfelejtjük, hogy a raszta tincsek felkötése után nem marad örökre ugyanott a hajgumi. Az elcsúszik néha, vagy a rasta tincsink csúsznak ki a tartásából. egyszerűn csak ki a felkötő eszközzel a dreadlockból, és kösd fel újból a hajad. Meglátod, mennyire felfrissül a kinézeted.

Azt se felejtsük el, hogy egy kis mozgás, vér frissítés is ez a mozdulat sor egyben a fejbőrödnek.

csatlakozz Facebookon a rasta.hu-huz
Facebook Comments