Loading...

Őszi rasta attitűd

Őszi rasta attitűd

Elérkezett ismét ez az évszak, melyet sokan utálnak, mások szépnek találják, a legtöbben pedig a digitális világ kicsiny monitorainak folyamatos vizslatása miatt észre sem vesznek. De mire érdemes oda figyelni ebben az őszi évszakban, hogy az hosszú távon jót tegyen a hőn szeretett torzonborz rasta hajunknak? Íme pár jó irányba mutató attitűd.

Vigyázzunk a raszta betolakodóira

Mind az ilyenkor ismert nagy szél, mely hord minden elképzelhetőt magával, mind az eső olyan dolgok, melyeket nem feltétlenül akarunk kontrollálatlanul a dreadlock számára átadni.

A faleveleken túl, rengeteg port és koszt hoz magával egy-egy fuvallat. Amennyiben pedig ekkor nem figyelünk azoknak a rasta tincsektől való távol tartására, akkor nem igazán kívánt, hosszadalmas dreadlock tisztítási folyamatokra kell felkészülnünk a közeljövőben.

Az eső pedig az előbbiekben említett dolgokat rendesen bele tudja mosni a dreadlockba. Továbbá azért nem az a kívánatos-hűs idő van ilyenkor már kint. Tehát érdemes nem megázni, hogy aztán – a hajszárító hiányában – egész nap hideg és nyirkos hajjal járkálj, főleg ha a szabadban is dolgod akad.

Megoldás: Ilyenkor hordj olyan felsőt avagy kabátot, mely kapucnival rendelkezik, és az legyen a fejeden a szabadban. Úgy sem valószínű, hogy 3-4 órát folyamatosan az esőben és a szélben álnál, tehát az A-ból B-be eljutás idejére kibírod ezt, hogy be van burkolva a fejed. Természetesen említeni sem nagyon kellene, de a sapka avagy sál/kendő épp ugyanúgy megteszi a megfelelő hatását a fenti viszontagságok ellen.

Készítsd a dreadlockot a még rosszabbra

Ugyebár megtanulhattuk életünk során (avagy a Googleben meg tudod nézni 😉 ), hogy milyen időjárás érkezik az ősz után. Pont emiatt a már egészségügyi problémákat is okozó időjárásra most készülj fel. Méghozzá az előbbiekben ajánlásként megfogalmazott „fejfedőket” ősszel kezd el ekresni magadnak. Miért már most? Mert amikor igazán belemegyünk a télbe, akkor egyrészt gyorsan kell majd találnod a boltokban valami fejvédő megoldást, ami a sürgetett helyzet miatt vagy magasabb költséget fog jelenteni, vagy olyat veszel, ami nem is igazán megfelelő. A másik, hogy addig is már most tudsz nézelődni, mi lehetne a jó megoldás.

Ezzel a „fejre húzható akármi” megoldással pedig nem csak az egészséged megőrzésére fogsz tudni majd figyelni, hanem egyben a rastát is óvod a téli száraz portól, füstös tüzelés erős szagától, stb.. továbbá a fejed sem fog fázni, hiszen azért valljuk be, hogy ez elég kellemetlen érzés szokott lenni.

Tegyél a rasztád jövőjéért

Azaz egy kis kereső kutató munkával sok-sok hónapnyi szenvedéstől és kellemetlen további teendőktől (például a sűrű hajmosás) fogod tudni megkímélni magadat. Ennyit megér a dolog, nem?

Facebook Comments